ПолiтДумка

Свято 18 вересня: улюблений день знахарів, ворожок і чаклунів

18 сентября
00:57 2020

У стародавні часи вважалося, що 18 вересня настає дуже вдалий час для проведення чаклунських обрядів і таїнств. Найскладніші свої ритуали знахарі, відуни, чаклунки і ворожки залишали саме на цей день.

Православна церква відкидає всі чаклунське і непізнане. У цей день віруючі вшановують пам'ять пророка Захарія і його дружини Єлизавети. Також в цей день в християнських храмах моляться на честь батьків Іоанна Предтечі, благовірного князя Гліба (у Святому Хрещенні Давида), мучеників ФІФА і його сестри мучениці Фівеі (Вівеі), Сарва, Іувентіна і Максима, Урвана, Феодора та медимн, Авдія, Євфимія Кочева.

У народі 18 вересня називали Кумохіним днем. Кумоха доводилася сестрою 11 сестрам-лихоманок. Жила сестриця в лісах, що росли поблизу боліт. У цей день прийнято було паритися в лазні і приводити будинок і господарство в порядок. Свято 18 вересня: улюблений день знахарів, ворожок і чаклунів Заборонено в день Кумохи прати, сваритися і давати обіцянки.

Народні прикмети

  • Багато горобини в лісах — до дощової осені
  • Поганий урожай горобини обіцяв посушливі осінні місяці
  • Пожовтіло листя на горобині — до ранньої і холодної зими

Іменини 18 вересня: Давид, Денис, Єлизавета, Іраїда, Раїса, Степан, Федір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україну накриє холодний циклон з Арктики. Прогноз погоди до кінця тижня від метеорологів Укргідрометцентру.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Заря — Оболонь: смотреть онлайн видеотрансляцию матча УПЛ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!