ПолiтДумка

Квашена капуста на зиму: секрети приготування хрусткого салату з довгим терміном придатності

14 октября
17:52 2020

Квашена капуста — це не просто смачний салат і закуска, при правильному приготуванні в ній зберігається величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Авітаміноз і сезонні хвороби будуть вам не страшні. Якщо капуста була поквашена за всіма правилами, то вона збереже свої смакові і цілющі якості до самої весни. Про ці правила і поговоримо далі …

1. Для даного виду заготовок годиться білокачанна капуста пізніх або середніх сортів. Молода капустка або овоч іншого сорту не годиться.

2. Дрібно посічену капусту слід гарненько пом'яти з сіллю і цукром, щоб вона випустила багато соку. Потім утрамбуйте її у велику діжку, не забувайте щодня протикати всю товщу спицею, щоб вийшли гази, що утворюються всередині.

3. Процес бродіння при кімнатній температурі не повинен тривати більше 4 днів, в іншому випадку салат стане занадто кислим. Як тільки капуста придбала приємний кислуватий смак, відразу ж віднесіть її на холод для тривалого зберігання.Квашена капуста на зиму: секрети приготування хрусткого салату з довгим терміном придатності 4. В процесі бродіння, а потім і зберігання капуста повинна бути занурена в розсіл, а це значить, що зберігати її, не встановивши важкий гніт, не можна!

5. На кожен кілограм капусти береться 1 ст. л. крупної повареної солі (йодована категорично не годиться). Недосол і пересол однаково зіпсують салат.

Нагадаємо, раніше вчені встановили, що квашена капуста в раціоні захищає від коронавіруса.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Вперше за межами США. Neuralink починає тестувати мозковий чип у Канаді

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!