ПолiтДумка

Штати закликали РФ припинити мілітаризацію Криму і вивести війська зі Сходу України

23 апреля
01:14 2021

Сполучені Штати закликають Росію припинити військове нарощування у тимчасово окупованому Криму, зупинити провокації на кордоні з Україною та вивести свої війська зі Сходу України.

Як передає Укрінформ, про це заявила в.о. заступника глави місії Елізабет Розенсток-Сіллер під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 22 квітня.

«США засуджують окупацію та подальшу мілітаризацію Криму з боку Росії. Ми закликаємо Москву припинити своє військове накопичення там і виконати свої зобов’язання щодо прозорості згідно з Віденським документом. Ми також закликаємо Росію припинити свої провокації вздовж кордону з Україною та вивезти всі свої військові сили та техніку/обладнання зі сходу України», — заявила вона.

Читайте також: У Євросоюзі розчаровані позицією Росії на переговорах з Україною

Вона також зазначила, що Сполучені Штати шкодують з приводу того, що Росія перешкоджає роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Криму, попри те, що мандат Місії поширюється на всю територію України.

При цьому, американська дипломатка вказала на те, що «попри спроби Москви приховати жорстоке поводження з кримськими татарами, етнічними українцями та членами інших етнічних і релігійних меншин», міжнародна спільнота залишається обізнаною щодо утисків, яких зазнають ці громади з боку російської окупаційної влади.

Читайте також: У Берліні заявляють, що агресія Росії щодо України є загрозою всій Європі

На цьому тлі Елізабет Розенсток-Сіллер нагадала про оголошення мінфіном США 15 квітня нових санкцій проти п’яти осіб та трьох установ, причетних до окупації Росією Криму та грубих порушень прав людини на півострові.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Компанія Microsoft тимчасово блокує оновлення Windows 11 24H2 через проблеми з іграми

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!