ПолiтДумка

Разумков закрив пленарне засідання ВР, депутати розглянули понад 2800 «земельних» правок

27 апреля
15:50 2021

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим», — сказав Разумков.

На пленарному засіданні депутати розглянули 2 884 поправки з 3 128 до законопроєкту №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

Як повідомлялося, у Верховній Раді з 16 березня, триває розгляд поправок до цього проєкту закону. Усього до другого читання законопроєкту винесено 3 128 поправок, депутати від фракції «Опозиційна платформа — За життя» і «Батьківщина» наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.

Читайте також: Разумков припускає, що Рада розглядатиме «земельні» поправки до травня

О 16:00 розпочнеться перше із двох запланованих на вівторок позачергових засідань. Згідно з порядком денним, воно буде присвячено розгляду одного питання — проєкту постанови №5299 про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, прийнятих у цій сфері.

Одразу після завершення цього засідання відбудеться друге позачергове засідання парламенту. Порядок денний передбачає розгляд 13 питань.

Зокрема, депутати розглянуть у другому читанні президентський законопроєкт №2164 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв’язку зі здійсненням спеціального досудового розслідування», який передбачає процедуру заочного кримінального переслідування.

Крім того, депутати мають намір розглянути законопроєкт №5304 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами», №4236 «Про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків».

Читайте також: У четвер Рада може зібратися на позачергове засідання – депутатка

Для включення в порядок денний і ухвалення рішення запропоновано проєкт закону №5065 «Про фінансові послуги та фінансові компанії».

У другому читанні парламентарії розглянуть законопроєкт №3718 «Про основні засади молодіжної політики».

У першому читанні передбачено розгляд проєкту закону №4212 «Про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Уряд призначив заступника глави МКСК

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!