ПолiтДумка

Медведчуку вручили клопотання про арешт – Офіс генпрокурора

12 мая
21:04 2021

В Офісі генпрокурора провели процесуальні дії із підозрюваним народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, йому вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора в Телеграмі. 

«Наголошуємо, що народному депутатові України повідомлено про підозру 11 травня 2021 року у порядку та спосіб, передбачений КПК України. У зв’язку з цим він набув статусу підозрюваного саме з цієї дати», — зазначається у повідомленні.

Зазначається, що саме того дня Медведчука було викликано для проведення слідчих та процесуальних дій саме у статусі підозрюваного.

«Після його прибуття до Офісу генерального прокурора, на вимогу народного депутата та його захисників, їм було надано примірник врученого 11 травня 2021 року повідомлення про підозру для ознайомлення, з метою забезпечення права на захист», — йдеться у повідомленні.

Також підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підкреслили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від ОПЗЖ Медведчук увечері 12 травня прийшов до Офісу генпрокурора ознайомитися з оголошеною йому напередодні підозрою у державній зраді.

Генпрокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам — Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Норвегія вітає План перемоги Зеленського — глава МЗС

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!