ПолiтДумка

Росія є учасником конфлікту на сході України, а не посередником – президент Євроради

10 июня
13:41 2021

Європейський Союз під час саміту «Великої сімки» зверне увагу партнерів на деструктивну політику Росії, яка у конфлікті на Сході України є не посередником, а учасником.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія буде однією з головних тем (обговорення на саміті у блоці закордонних справ — ред). Партнери по G7 поділяють спільні погляди на підривні дії Росії. ЄС засуджує протиправні, провокаційні та руйнівні дії Росії проти ЄС і його країн-членів та за його межами. Я наголосив на цьому у телефонній розмові з президентом Путіним цього тижня. В конфлікті на Сході України, я повторюю, ми розглядаємо Росію не як посередника, а як учасницю конфлікту. Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконної анексії Криму Росією», — заявив Мішель.

Він також повідомив, що лідери «Великої сімки» розглянуть координацію заходів у відповідь на дії режиму в Білорусі та захоплення владою цієї країни цивільного літака на порушення міжнародних норм та правил авіаційної безпеки задля арешту опозиційного журналіста та його супутниці.

Читайте також: ЄС має проводити більш активну та скоординовану політику стосовно Росії – Мішель

Як повідомлялося, саміт «Великої сімки» під головуванням Великої Британії проходитиме 11-13 червня на курорті Карбіс-Бей у британському Корнуолі.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Блінкен обговорив з Макроном підтримку України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!