ПолiтДумка

ЕМА поки не рекомендує «змішування» COVID-вакцин

01 июля
18:56 2021

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) наразі не може рекомендувати використання різних видів вакцин проти коронавірусу для першої та другої доз щеплення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Twitter ЕМА.

«Наразі Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) не може дати рекомендації щодо використання різних вакцин проти COVID-19 для 2 доз. Проміжні результати досліджень в Іспанії, Німеччині та Британії демонструють хорошу імунну відповідь та відсутність проблем із безпекою. Більше даних чекаємо найближчим часом. EMA переглядає дані, коли вони стають доступними», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Затверджені в Євросоюзі вакцини ефективні від штаму Delta – ЕМА

Як повідомляв Укрінформ, в ЕМА позитивно оцінили перші дані щодо «змішування» вакцин проти COVID-19. Оскільки всі затверджені вакцини працюють та стимулюють імунну відповідь на вірусний спайковий білок, Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) вважає, що є вагомі підстави вважати, що «змішування» вакцин є безпечним та ефективним.

Перші дані з Іспанії та Німеччини свідчать про «задовільну імунну відповідь і відсутність проблем».

Також у Британії вивчають комбінації вакцин від коронавірусу. Перші результати говорять про легкі реакції, зокрема, головний біль, симптоми грипу, що частіше зустрічається при змішаних комбінаціях.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

В Україні викрили «фабрику фейків» з наближеним до путіна куратором

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!