ПолiтДумка

Озброєння та Nord Stream 2: Україна працює над тим, щоб змінити позицію Німеччини

06 июля
04:35 2021

Україна працює над тим, щоб змінити позицію Німеччини з питань членства нашої країни в ЄС і НАТО, продажу озброєнь та «Північного потоку-2»

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування з журналістами в рамках форуму «Україна 30. Міжнародна політика», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо, що канцлер (Ангела Меркель — ред.) іде… Безумовно, зараз точно не скажеш, якою буде політика Німеччини (після виборів до Бундестагу у вересні — ред.), але ми працюємо над тим, щоб з низки питань позиція Німеччини змінилася… Це питання чіткої прямої підтримки Німеччиною європейської перспективи України та членства України в ЄС, це більш конструктивна позиція Німеччини щодо нашого членства в НАТО, це питання продажу озброєння Україні… Це постачання має відбутися, ми маємо цю стіну зламати, бо вона є суто політичною і, на нашу думку, безпідставною. І. звісно, це питання подальшого функціонування «Північного потоку-2», — сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Україна буде членом НАТО, це питання часу

У відповідь на уточнююче запитання, чи готова Україна до обговорення якихось компенсацій у разі запуску «Північного потоку-2», глава української дипломатії провів аналогію з футбольним матчем і післяматчевою серією пенальті. «Безумовно, ви хочете перемогти в основний час, і це ваша мета… Ми працюємо абсолютно за «планом А» і не ведемо офіційних перемовин щодо компенсацій. Але маючи в голові можливість цієї «післяматчевої серії пенальті», ми сформулювали два принципи, за якими можемо розмовляти про компенсації, якщо до цього дійде розмова. Це принцип безпеки — як буде гарантуватися безпека нашої держава. Друге — це забезпечення виконання домовленостей, тому що з Росією можна домовитися, і Німеччина може навіть щось гарантувати у цих домовленостях, але як змусити Росію дотримуватися цих домовленостей — це велике питання, яке не має відповіді», — зазначив міністр.

Читайте також: У МЗС відповіли Лукашенку на закид про «постачання зброї» до Білорусі

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський відвідає Німеччину з робочим візитом 12 липня.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Президент ПА НАТО пояснив, чому Україні зараз не дають запрошення до Альянсу

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!