ПолiтДумка

Зеленський назвав Nord Stream 2 зброєю проти Європи

06 июля
07:44 2021

Президент Володимир Зеленський переконаний, що реалізація проєкту «Північного потоку-2» є зброєю не тільки проти України, але і проти всієї Європи у подальшому.

Про це він заявив під час виступу на форумі «Україна 30. Міжнародна політика», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі найбільший виклик для України у цій сфері (енергетичній — ред.) становить добудова та запуск газопроводу «Північний потік-2». Введення його в експлуатацію — це не про економіку, це — зброя проти України, і, впевнений, що буде зброєю проти усієї Європи у майбутньому. Це — пряма безпекова пастка для всіх», — підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що потрібно і надалі протидіяти реалізації цього проєкту та залучати до цієї складної боротьби всіх партнерів.

Читайте також: Сенатор блокує призначення у Держдепі через Nord Stream 2 — ЗМІ

«Уся Європа повинна об’єднуватися, щоб протидіяти цій енергетичній загрозі», — зазначив глава держави.

Як повідомлялося, газогін «Північний потік-2» розрахований на постачання 55 млрд кубометрів газу щороку з РФ до Німеччини, має протяжність 1234 км. У грудні 2019 року у зв’язку з санкціями США з проєкту вийшла низка західних компаній, зокрема, припинило роботи судно-трубоукладник, що унеможливило добудову вчасно. Відтоді російська сторона намагається завершити проєкт самотужки.

Проти завершення проєкту активно виступають Україна, Польща, країни Балтії тощо. Проти нього також постійно виступає Європарламент.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Саміт ЄС має подати сильний сигнал про підтримку України — прем’єр Фінляндії

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!