ПолiтДумка

На Банковій прокоментували ухвалення закону про реформу ВРП

15 июля
05:15 2021

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк назвав прийняття Верховної Радою закону про реформування Вищої ради правосуддя однією з ключових подій усього політичного сезону і запевнив, що тепер в Україні буде забезпечена реальна судова реформа.

Про це він заявив в коментарі, переданому Укрінформу.

«Щойно сталася чи не ключова подія всього політичного сезону. ВР проголосувала закон про судову реформу в максимально оптимальному форматі. 259 голосів «за». Крім зрозуміло, ЄС, ОПЗЖ і «Батьківщини», яким точно чим гірше, тим краще. Сьогодні, до речі, добре видно, наскільки важливою для розвитку України була електоральна революція, що відбулася в 2019 році. Вперше за всі роки незалежності в Україні буде забезпечена реальна судова реформа. Не перетасування «ручних» суддів, не розстановка по всій суддівської вертикалі потрібних людей, а дійсно оновлення всієї судової системи», — сказав Подоляк.

За його словами, ключовим словом судової реформи буде «справедливість».

Читайте також: Рада запровадила штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП

«Чистота суддів, їхній професіоналізм та робота за законом і в інтересах суспільства, а не в інтересах замовників, — тільки це забезпечить реальний прогрес України», — підкреслив радник керівника ОП.

У той же час він висловив думку, що прийняті закони про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів і про очищення Вищої ради правосуддя були неможливі при будь-якому іншому президентові України.

«Ніхто з опонентів чинного президента точно не пішов би на подібні рішення. Їм банально не вистачало волі», — вважає Подоляк.

Також він розповів, що зараз деякі критики прийнятих законів говорять про їхню нібито неконституційність, але назвав такі заяви «лише риторикою».

Читайте також: Формування ВККС, або Як українська судова реформа просунулася на крок уперед

«Всі конституційні правила чітко дотримані, а головне — забезпечений головний конституційний зміст: держава відповідальна за справедливість і за верховенство права в Україні. Тепер це — на сто відсотків», — запевнив радник керівника Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада в середу прийняла закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя», який передбачає реформу відомства. За відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів.

13 липня парламент прийняв у цілому з пропозиціями Президента закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України». Рішення підтримали 305 народних депутатів.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Японська компанія ICOM заперечила свою причетність до виготовлення рацій, які вибухнули в членів «Хезболли»

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!