ПолiтДумка

Разумков підтвердив, що Рада отримала лист Денісової щодо законопроєкту про олігархів

06 сентября
15:20 2021

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вивчає лист уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової щодо конституційності законопроєкту №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Про це спікер сказав на брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Людмила Леонтіївна (Денісова — ред.) надіслала відповідного листа. Зараз розбираємось із ним, вивчаємо. Після цього буде трошки більше інформації, зможу більш розширено на неї відповісти. Там є бачення, пов’язані з відповідністю Конституції, але Конституцію ми тлумачити точно не можемо як посадові особи. А з іншого боку, там є питання, пов’язані з Венеційською комісією. Будемо дивитися», — сказав Разумков.

Читайте також: Разумков не бачить підстав для розпуску Ради

Він додав, що на цьому пленарному тижні законопроєкт №5599 розглядатися не буде, зараз документ перебуває у комітеті.

«Якщо не помиляюся, 1257 правок до нього подано — це велика кількість. Комітет ще не розглядав їх. Я думаю, що найближчим часом він зможе розглянути, і як тільки буде готовий, в рамках Регламенту зможемо його розглядати в стінах Верховної Ради України, безпосередньо на пленарному засіданні», — зазначив спікер.

Як повідомлялося, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила Голові ВР лист, у якому просить надіслати законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» на перевірку до Венеційської комісії, оскільки документ, на думку омбудсмена, може суперечити нормам Конституції.

Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599. Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Планшет iPad Pro може отримати процесор M4

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!