ПолiтДумка

Прем’єр Ізраїлю вперше за 10 років публічно відвідає Єгипет

09 сентября
00:03 2021

Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет наступного тижня має намір відвідати Єгипет – це буде перший публічний візит очільника ізраїльського уряду в цю країну за останні десять років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios.

Відзначається, що Єгипет підтримує контакти як із ХАМАС, так і з Ізраїлем, намагаючись відігравати важливу роль у продовженні режиму припинення вогню в ізраїльсько-палестинському конфлікті та посередництві з обміну полоненими.

Очікується, що президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі порушуватиме питання щодо налагодження політичного діалогу Ізраїлю з главою Палестини Махмудом Аббасом, попри те, що Беннет нещодавно відкинув таку можливість.

Читайте також: У Байдена готують першу зустріч з новим ізраїльським лідером – ЗМІ

Ізраїльські офіційні особи припускають, що, публічно запросивши Беннета, уряд президента Ас-Сісі намагається показати нинішній адміністрації США важливість Єгипту в регіоні, відзначає видання.

Минулого тижня Аббас відвідав Каїр для тристороннього саміту з Ас-Сісі та королем Йорданії Абдаллою.

Ас-Сісі телефонував президентові Ізраїлю Ісааку Герцогу на початку цього тижня, щоб передати привітання зі святом Рош га-Шана.

Читайте також: Блінкен обіцяє прискорити надання безвізу для Ізраїлю

Колишній прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу таємно відвідував президента Ас-Сісі, а також зустрічався з ним на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у 2017 році.

Останній публічний візит глави уряду Ізраїлю до Єгипту відбувся 2010 року: тодішній президент Хосні Мубарак провів переговори з Нетаньягу, президентом Палестини Аббасом і держсекретарем США Гілларі Клінтон.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Засідання «Рамштайну» на рівні лідерів відбудеться у листопаді — Білий дім

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!