ПолiтДумка

США вітають активізацію співпраці між українською владою та громадянським суспільством

08 декабря
07:04 2021

Сполучені Штати Америки вітають активізацію співпраці між державними установами України та громадянським суспільством, і, зокрема, поступом нещодавно створеного Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на Першому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій Kyiv Stratcom Forum 2021.

«Ми вражені поступом, який Центр (стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки — ред.) уже зробив завдяки своїй поточній комунікації, подіям і партнерству з громадянським суспільством», – зазначила дипломатка.

На її думку, така співпраця між державними установами та громадянським суспільством, а також глибоке розуміння українцями тактики Росії «може стати потужною силою у відсічі російським методам та засобам гібридної війни».

Квін додала, що Сполучені Штати всіляко підтримують Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки і сподіваються на його подальший розвиток, «щоб робота Центру ставала ще ефективнішою, а бюджет і штат відповідали масштабу проблеми».

Дипломатка зазначила, що США як стійкий партнер України підтримують комплексний підхід до споживання інформації, який охоплює все суспільство і «фокусується не на тому, що думати, а на тому, як критично ставитися до споживання інформації».

Тому, на її думку, США розуміють важливість прямої підтримки організацій, які аналізують матеріали ворожого впливу і реагують на них в момент ворожої атаки.

«Ми пишаємося партнерством з організаціями, які забезпечують українцям можливість розповідати свої історії, захищаючи від каскаду наративів із Москви і сприяючи зусиллям з формування спільного образу вільної та заможної України», — резюмувала Квін.

Як передавав Укрінформ, раніше голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявляв, що міжнародні партнери повинні збільшувати рівень підтримки центрам з протидії дезінформації в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 7 і 8 грудня 2021 року у столиці України проходить Kyiv Stratcom Forum – перший міжнародний форум зі стратегічних комунікацій в Україні. У його роботі беруть участь дипломати НАТО і ЄС, українські посадовці, представники українських громадських організацій, що спеціалізуються на стратегічних комунікаціях і боротьбі з дезінформацією. Організатором форуму виступив Центр стратегічних комунікацій.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Нова функція в WhatsApp стане корисною для людей похилого віку та пенсіонерів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!