ПолiтДумка

Данілов: Мета Путіна, щоб Україна розпалася на дві-три частини

29 декабря
23:06 2021

Мета президента РФ Путіна – щоб Україна розпалася на кілька частин.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю виданню «Настоящее время», повідомляє Укрінформ.

«Після того, як Путін захопив Крим, йому треба цю ситуацію зафіксувати. Для того, щоб цю ситуацію зафіксувати, він хоче, щоб наша країна припинила існування в тих межах, у яких вона існує сьогодні. Це завдання для нього номер один. За допомогою внутрішньої дестабілізації домогтися, щоб країна розвалилася на дві-три частини. Це те, чого прагне Путін», — переконаний Данілов.

На його думку, якщо Путін не доб’ється цього за допомогою внутрішньої дестабілізації, «тоді, як варіант, може використовуватися зброя, але ми до цього готові».

Секретар РНБО зазначив, що у лавах Збройних сил України зараз 261 тисяча військових, а загальна чисельність сектору безпеки та оборони сягає близько мільйона людей. Крім того, є громадянське суспільство, яке так само стане на захист країни, і це – мільйони.

«Чи потрібна нам зараз допомога? Так, потрібна. І ми звертаємося до наших країн-партнерів за цією допомогою. Чи отримуємо ми цю допомогу? Так, отримуємо. Чи достатньо її? Ми б хотіли, щоб її було набагато більше. Але якщо не буде такої допомоги, у нас вистачить розуміння, яким способом давати агресору відсіч», — наголосив Данілов.

Він зазначив, що Україна періодично отримує допомогу від США, інших держав, але у разі загострення її потрібно буде набагато більше, і всі партнери пообіцяли, що вони відразу це зроблять.

«Ми б хотіли, щоб допомогу надали вже зараз. Але є ситуація: «Давайте не провокуватимемо Путіна». Але його не треба провокувати. Він сам собі може вигадати що завгодно», — наголосив Данілов.

За його словами, внутрішня ситуація в Росії украй складна, і щоб утримувати її, потрібен зовнішній ворог. «У Радянському Союзі це були Сполучені Штати, так званий Захід, вони постійно ним лякали. Після 1991 року спочатку це було Придністров’я.., потім була Грузія в 2008 році, зараз це ми. Лякають зовнішнім агресором, тим, чого немає. Наша країна ніколи не нападала на Росію. Ось росіяни постійно перебувають у стані війни, тому що, якщо вони не будуть у ній перебувати, саме існування Російської Федерації може бути дуже, дуже складним», — переконаний він.

Данілов наголосив, що зараз ситуація пов’язана з тим, що мусульманський світ тисне на РФ. «Там можуть відбуватися різні процеси. Я більш ніж упевнений, що ми найближчим часом побачимо вільну Ічкерію», — заявив секретар РНБО.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Причиною агресії РФ є жага Путіна до влади, а не прагнення України до свободи — фон дер Ляєн

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!