ПолiтДумка

Ізраїль придбав у Штатів 12 вертольотів і два літаки дозаправки

01 января
03:53 2022

Ізраїль підписав зі США угоду про придбання 12 гелікоптерів CH-53 King Stallion (виробник – Lockheed Martin) та двох заправних літаків KC-46 (Boeing) на загальну суму $3,1 мільярда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У заяві міністерства Ізраїлю, оприлюдненій з цього приводу, зазначається, що це частина програми з розвитку власної авіації. Також угода передбачає, що згодом Ізраїль може придбати ще шість гелікоптерів.

Перші вертольоти виробник обіцяє передати країні у 2026 році. Літаки дозаправки Ізраїль отримає не раніше 2025 року, але в оборонному відомстві країни зазначають, що планують замовити ще мінімум два KC-46.

Як зазначає Reuters, ця угода підвищує спроможність Ізраїлю завдавати авіаудари по ядерних об’єктах Ірану. За даними експертів, сучасні гелікоптери CH-53 King Stallion замінять важкі транспортні машини Yas’ur, які використовуються ізраїльськими ВПС.

Нагадаємо, вищі армійські посадовці Ізраїлю заявили, що країна готується до можливого збройного конфлікту з Іраном та його проксі.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

На платформі Brave1 зареєстровано понад 2800 розробок – Федоров

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!