ПолiтДумка

Брейвік перед проханням про дострокове звільнення у суді віддав нацистське вітання

18 января
15:05 2022

Норвезький терорист Андерс Берінг Брейвік віддав нацистське вітання на судовому засіданні щодо дострокового звільнення після 11 років за гратами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Брейвік віддав нацистське вітання, увійшовши до зали суду. Він також одягнув на костюм значки, на яких були написи англійською: «Зупиніть ваш геноцид проти білих націй» та «Нацистська громадянська війна». Також, звертаючись до судді, Брейвік назвав себе кандидатом у парламент.

ЗМІ відзначає, що 42-річний Брейвік відбуває 21-річне ув’язнення, оскільки це максимальний термін перебування за гратами у Норвегії. Утім, воно може бути продовжене, якщо його визнають небезпечним для суспільства.

«Наша позиція полягає в тому, що необхідно продовжити термін ув’язнення, аби захистити суспільство», — заявила перед засіданням прокурор Гульда Карлсдоттір.

Читайте також: Норвезькі теракти 2011 року: Брейвік проситиме суд про дочасне звільнення

Повідомляється, що засідання відбудеться протягом чотирьох днів. Якщо суд не погодиться із проханням захисту про дострокове звільнення, Брейвік (який змінив своє ім’я на Фйотольф Гансен) зможе подаватися на нову апеляцію за рік.

Брейвік перебуває в ув’язненні з 2011 року, після того, як він убив 77 людей. З них вісім загинули від закладеної ним бомби в Осло, ще 69, здебільшого підлітків, він розстріляв самостійно на острові, де був розташований табір молодіжної організації.

Брейвік стверджує, що більше не становить небезпеки для суспільства і хоче добитися дострокового звільнення.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Джихад Бизимана: Знаем, что Александрия до сих пор не проиграла ни одного матча

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!