ПолiтДумка

Австралія виділить $700 мільйонів для порятунку Великого Бар’єрного рифу

28 января
17:56 2022

Австралія виділить 700 млн доларів США протягом дев’яти років на поліпшення стану Великого Бар’єрного рифу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що 64 тисячі робочих місць залежать від цього рифу. «Тому його (риф – ред.) стан пов’язаний з економічною стабільністю регіону», — сказав він.

Зокрема, Австралія фінансуватиме проєкт щодо зменшення ерозії та кількості забруднюючих речовин, що потрапляють у море, а також інші природоохоронні заходи, такі як боротьба з незаконним рибальством та морськими зірками, що поїдають корали.

Заява зроблена за декілька днів до того, як Австралія має поінформувати ЮНЕСКО про плани збереження Великого Бар’єрного рифу.

Читайте також: В Азії знайшли понад 200 нових видів флори і фауни

Вчені вітали цей крок уряду, але попередили, що це не виправить головну загрозу для коралів – зміну клімату.

Великий Бар’єрний риф, що тягнеться на 2,3 тисячі кілометрів уздовж північно-східного узбережжя Австралії, внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО у 1981 році. Після того як у 2017 році ЮНЕСКО вперше порушила питання про загрозу для цього об’єкта, Австралія зобов’язалася виділити 2,2 мільярда доларів на покращення «здоров’я» рифу.

За останні 5 років риф втратив значну частину коралів. Вчені стверджують, що головною причиною цього є підвищення температури води внаслідок глобального потепління, яке значною мірою спричинене використанням викопного палива.

Фото: Wikipedia


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Глави Міноборони G7 підтвердили непохитну підтримку України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!