ПолiтДумка

Токаєв заявив, що аеропорт Алмати захоплювали для проходу «іноземних бойовиків»

30 января
02:27 2022

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що під час нещодавніх заворушень в країні, захоплення летовища в місті Алмати було організовано, щоб забезпечити прохід іноземних «бойовиків».

Як передає Укрінформ, про це інформує портал inform buro.

«Ви, напевно, звернули увагу на те, що бойовики організували захоплення аеропорту, зараз слідство показує, що аеропорт був захоплений для того, щоб забезпечити прохід через нього громадян, які прилетіли з одного міста в центральній Азії. Це були підготовлені бойовики, які, природно, прилетіли під виглядом гастарбайтерів, їх провели через прикордонні стійки, запустили до міста та розпочали керувати операцією», – заявив Токаєв.

За його словами, привезених «бойовиків» цікавили матеріали кримінальних справ та досьє на казахських силовиків.

«Цих людей, природно, матеріальні цінності не цікавили. Вони керували атаками на адміністративні будівлі, їх цікавили кримінальні справи, досьє на співробітників правоохоронних органів, це була ретельно спланована акція, терористична за своєю суттю, з залученням бойовиків з-за кордону», — сказав Токаєв.

Читайте також: Президента Казахстану обрали лідером владної партії

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли у масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

За офіційними даними, під час протестів у Казахстані щонайменше 227 людей загинули. Затримані – понад 9 тис. осіб.

Читайте також: Влада Казахстану заявила про $313,6 мільйона збитків через протести

19 січня президент Токаєв скасував надзвичайний стан у країні.

Фото: сайт президента Казахстану


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Експерти відповіли, як часто можна перезавантажувати смартфон Android

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!