ПолiтДумка

В Атлантичному океані помітили «килим» зі 100 тисяч мертвих риб

05 февраля
14:54 2022

Друге за величиною рибальське судно у світі, нідерландський траулер FV Margiris, викинуло в Атлантичний океан неподалік берегів Франції понад 100 тисяч мертвих риб. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Першими «килим» з мертвої риби помітили екологи з французької групи Sea Shepherd, опублікувавши фото, на яких поверхня океану покрита щільним шаром риби путасу, яку використовують для виробництва рибних паличок, риб’ячого жиру та борошна.

Група рибної промисловості PFA, що представляє інтереси власника судна, заявила, що скидання було викликане розривом траулерної мережі, назвавши це випадковим «дуже рідкісним явищем».

Читайте також: Ісландія планує з 2024 року припинити китобійний промисел


Проте екологи заперечили цю версію, оскільки інцидент не вважають випадковим. На думку Sea Shepherd, рибу з траулера викинули спеціально, щоб не переробляти. Така практика називається скиданням улову та заборонена в ЄС.


Такі траулери, як Margiris, використовують сіті завдовжки більш як кілометр і переробляють рибу на бортових заводах, що різко критикується екологами.

Читайте також: Ірландські рибалки «зірвали» російські морські навчання в Атлантиці

Міністр морського флоту Франції Аннік Жірарден назвала зображення загиблої риби «шокуючими» та заявила, що звернулася до Національного управління рибальства з проханням розслідувати інцидент.

Фото: France / Sea Shepherd France


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Меморандум між Україною і Туреччиною посилить оборонний потенціал обох країн — Умєров

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!