ПолiтДумка

Росія відмовилася брати участь у скликаній Україною зустрічі в ОБСЄ

15 февраля
15:14 2022

У Росії заявили, що не збираються брати участь у консультаціях в ОБСЄ, скликаних Україною через відсутність відповіді Москви на запит щодо механізму зменшення ризиків.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на Телеграм-каналі ТАРС.

«РФ повідомила ОБСЄ про те, що не братиме участі в консультаціях, які скликає Україна», — сказав глава російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов.

При цьому він заявив, що Росія «не веде військової діяльності, що потребує повідомлення по Віденського документу».

Як повідомлялося, ініційовані Україною консультації відбудуться 15 лютого о 16:00 за Києвом.

Україна 11 лютого активувала механізм зниження ризиків ОБСЄ, РФ мала дати відповідь протягом 48 годин. У зв’язку з її відсутністю Україна 13 лютого скликала зустріч з РФ та всіма державами-учасницями протягом наступних 48 годин для обговорення посилення та переміщення військ РФ уздовж українського кордону та у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Лавров назвав цікавою пропозицію Польщі щодо діалогу з безпеки в ОБСЄ

Раніше, 9 лютого, механізм зниження ризиків Віденського документа ОБСЄ активували країни Балтії, звернувшись до Білорусі через її масштабні спільні з РФ військові навчання.

Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції» кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

«Сдохни, Куртуа»: у фаната Атлетико, бросавшего в Тибо с трибун, нашли нож

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!