ПолiтДумка

Після вторгнення в Україну на антивоєнних акціях у РФ — уже майже 6 тисяч затриманих

28 февраля
11:34 2022

З 24 лютого, коли російські війська вторглися в Україну, на антивоєнних акціях по всій Росії затримали щонайменше 5927 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний проєкт ОВД-Инфо.

При цьому із загальної кількості – не менш як 2796 осіб було затримано протягом 27 лютого. Найбільше – у Москві (1274) та у Санкт-Петербурзі (1035). Деякі затримання проводилися жорстко. В окремих випадках силовики обмежують своєчасне прибуття адвокатів до затриманих.

Як повідомлялося, 24 лютого Слідчий комітет РФ попередив про відповідальність за проведення антивоєнних акцій. Але подібні виступи все одно щодня відбуваються у різних містах країни. Також генпрокуратура РФ попередила громадян, що підтримка іноземної країни (тобто України) в умовах «спеціальної військової операції» може спричинити кримінальну справу за статтею «зрада батьківщині». Це загрожує терміном 12-20 років.

Глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок «спеціальної військової операції на Донбасі».

На всій території України введено воєнний стан. Глава Української держави Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

До матеріалів дисциплінарних справ щодо адвокатів нададуть хмарний доступ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!