ПолiтДумка

У Болгарії заявили, що вимога рф про платежі за газ в рублях порушує контракти

30 марта
18:29 2022

Вимога москви про платежі за газ в рублях порушує контракти і не повинна бути прийнята, вважають у Болгарії.

Про це заявив офіційний представник уряду Болгарії, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Позиція Болгарії, яка також була узгоджена на європейському рівні, полягає в тому, що таке порушення існуючих договорів, в яких чітко зазначено, що платежі повинні проводитися в євро або доларах США, не допускається», — сказав він.

Як зазначається, Болгарія задовольняє понад 90% своїх потреб у газі за рахунок імпорту російського Газпрому. Її центристський уряд провів у середу нараду, щоб обговорити, які заходи можуть бути прийняті в разі припинення поставок російського газу, повідомив представник.

Інші члени ЄС також намагаються забезпечити поставки після того, як москва, незадоволена санкціями Заходу у зв’язку з її вторгненням в Україну, які вдарили по рублю, дала зрозуміти, що може припинити постачання газу, якщо покупці не будуть платити в рублях.

Однак у середу Кремль заявив, що не буде негайно вимагати оплати за газ в рублях.

Болгарія, яка споживає близько 3 млрд кубометрів газу на рік, веде переговори з Азербайджаном про збільшення імпорту газу і вивчає способи імпорту зрідженого природного газу (ЗПГ) через термінали ЗПГ в Греції і Туреччині.

Як повідомляв Укрінформ, у ФРН активовано перший етап попередження з плану на випадок надзвичайної ситуації у газопостачанні.

Прессекретар президента рф дмітрій пєсков заявив, що росія не постачатиме природний газ до Європи «безкоштовно», якщо ЄС відмовиться від оплати поставок у рублях.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Розроблено датчик, який визначає серцевий напад за хвилини

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!