Борщ офіційно визнали національною українською стравою: росіянам “стало погано“
Борщ в Україні офіційно визнали своєю національною стравою. Про це з радістю заявив телеведучий і шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці у Facebook. Це багато в чому його заслуга, але Клопотенко на досягнутому не зупиняється, і тепер хоче включити борщ в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО як традиційну українську страву.
"Ми не просто заявили про те, що борщ — український. Ми вчинили опір Росії та її пропаганді, і нас підтримав світ", — підкреслив кулінар.
Євген Клопотенко обурений тим, що в Росії також вважають борщ своєю національною стравою. За його словами, після того, як борщ отримав статус українського продукту, йому відразу ж написали з російського телебачення.
"Сусідам після всіх новин трохи стало погано. Я відмовився з ними розмовляти, тому що не збираюся підкидати інформаційне паливо в їх машину пропаганди", — додав Клопотенко.
Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури і інформаційної політики України на початку жовтня запропонувала внести борщ до реєстру нематеріального національного надбання. Про це відразу написали найвідоміші світові ЗМІ.
Газета The Times зазначила, що Польща нарівні з Росією тепер має право включитися в боротьбу за борщ, оскільки ця страва є невід'ємною частиною національних кухонь цілого ряду слов'янських народів.
"Подія наробила галасу через те, що борщ — це не просто страва. Це частина української ідентичності та наша національна цінність. Потужний культурний феномен, відповідь на питання "що об'єднує українців і відрізняє їх від інших націй"", — написав у своєму пості Євген Клопотенко.
Раніше повідомлялося, що потрібно додати у борщ, щоб він став насичено червоним.