Епідеміологи назвали найшкідливіші продукти в період пандемії
У період епідемій важливо стежити за своїм харчуванням, щоб організм був захищений від шкідливих вірусів і бактерій. Лікар-епідеміолог Ольга Ненастіна назвала продукти, які краще виключити з раціону, адже вони руйнують ваш імунітет, що в дану пору року, і при сьогоднішній ситуації з коронавірусом, вам абсолютно ні до чого.
До продуктів, які не дають організму достатньої кількості білка і вітамінів, а при цьому можуть містити небажані компоненти, такі як шкідливі жири і трансжири, відносяться в першу чергу різні консерви, фастфуд і смажена їжа. Цей набір продуктів епідеміолог рекомендує на період епідемії виключити з раціону. Також дуже бажано вживати менше цукру. Червоне м'ясо можна їсти раз на тиждень, але не частіше, рекомендує медик. Солодкі газовані напої перешкоджають засвоєнню вітаміну С, який відіграє важливу роль у зміцненні імунної системи, а також пошкоджують цілісність більшості клітин організму в цілому.
А ось овочі і салатну зелень важливо їсти щодня, незалежно від сезону. Нутрієнти, вітаміни і мінерали, які в них містяться, зміцнюють імунітет. Для їх засвоєння обов'язково вживайте корисні жири — нерафіновані олії, рибу, кисломолочні та молочні продукти. Пийте багато води, і поменше кави і алкоголю. Вкрай важливо тримати свій організм в тонусі і не перевантажувати його шкідливою їжею.
Раніше повідомлялося, які продукти небезпечно поєднувати з антибіотиками, щоб не нашкодити здоров'ю.