Квашені баклажани по-одеськи: секрети приготування смачної і корисної закуски
Одеські господині щоосені готують смачну і корисну для здоров'я закуску — квашені баклажани з морквою. Рецепт не викличе складнощів навіть у початківців кулінарів, а продукти будуть потрібні найпростіші.
Квашені баклажани з морквою і часником: рецепт
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів
- 2 цибулини
- 5 часточок часнику
- 1,5 пучка зелені селери
- 1 стручок перцю чилі
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 1 л води
- 2,5 ст. л. солі
- 8 горошин чорного перцю
- 1 лавровий лист
Спосіб приготування:
Баклажани розрізати уздовж на дві половинки, але не дорізати до кінця. Опустіть підготовлені плоди в киплячу воду і проваріть хвилин 5-7. Розкладіть бланшовані баклажани на кухонній дошці, притисніть тарілкою і поставте гніт. Залиште овочі в такому вигляді на шість-вісім годин, а краще на ніч. Натерту на тертці моркву і нарізану півкільцями цибулю перемішайте і спассеруйте на олії до легкої прозорості, не більше. Посоліть і залиште остигати.
З води, перцю, солі і лаврового листа приготуйте розсіл, доведіть все разом в каструлі до кипіння і остудіть. Поки розсіл ще гарячий, на кілька хвилин опустіть в нього стебла селери, щоб вони стали м'якшими і гнучкими.
Обсмажені цибулю з морквою змішайте з подрібненими часником, листям селери і гострим перцем. Наповніть отриманою начинкою баклажани, зафіксуйте стеблами селери.
Складіть фаршировані овочі в глибокий судок, залийте розсолом і поставте під гніт. Тримайте три дні при кімнатній температурі, потім відправте в холодильник. Через п'ять днів закуска буде готова до дегустації.
Смачного!
Приготуйте також на закуску ніжне і смачне мариноване сало. Найкращий рецепт.