Пиріг на Маковея з заварним кремом: рецепт смачної випічки нашвидкуруч
Невдовзі українці святкуватимуть Медовий Спас, отже, коронною стравою на столі стане маковий пиріг. Готували цю страву ще наші бабусі, і рецептів залишилося безліч. Проте у наш час ці рецепти дещо осучаснили. Ви можете додати до тіста та начинки будь-які інгредієнти за смаком, і це не зіпсує страву, якщо ви готуєте для ваших близьких з любов'ю та добрими помислами. Пропонуємо до вашої уваги рецепт пирога з іспанськими "нотками", у рецепті якого міститься трохи рому. Любителям пікантних смаків така випічка припаде до душі.
Рецепт макового пирога із заварним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 300 г
- Цукор — 150 г
- Масло — 125 г
- Яйця — 2 шт
- Ром — 2 ст. л.
Для начинки:
- Молоко — 400 мл
- Борошно — 40 г
- Цукор — 30 г
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Цукрова пудра — 40 г
- Ром — 1 ст.л.
- Мак — 100 гр
- Жовтки — 4 шт
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо крем для пирога. Для цього розтираємо жовтки з цукровою пудрою і борошном. Молоко з цукром і ванільним цукром розігріваємо до кипіння. Молочну масу виливаємо в жовтки і розмішуємо. Переливаємо все назад в каструлю і варимо, поки крем не загусне. Додаємо до крему ром. Охолоджуємо крем, накривши плівкою каструлю. Перемелюємо мак і додаємо його в холодний крем.
Приступаємо до приготування тіста. Розтираємо масло з цукром і ромом, додаємо яйце, борошно і жовток, добре перемішуємо отриману масу. Розкачуємо третину тіста і викладаємо у форму так, щоб звисали краї. Наповнюємо круглу форму маковим кремом.
Накриваємо пиріг залишком тіста і зліплюємо боки і верх пирога. Паличкою проколюємо отвори для виходу пари. Ставимо наш маковий пиріг у духовку на 40 хвилин і випікаємо при температурі 160 градусів. Смачного!
Раніше повідомлялося, як спекти оригінальну сезонну шарлотку з динею та корицею.