Рисовий пудинг з сиром: рецепт смачної і легкої страви до обіду
У літню спеку є майже не хочеться. Але якщо ви одного разу приготуєте рисовий пиріг з сиром, то зрозумієте, що це блюдо просто створено для найспекотнішої пори року. Смачний, м'який всередині, з хрусткою скоринкою рисовий пудинг порадує любителів піци, і може стати відмінною заміною італійським пирогам.
Пудинг з рису з сирною начинкою
Складові:
- 350 г вареного рису
- 450 г томатного соусу
- 200 г моцарели
- 50 г твердого сиру
- 1 яйце
- мускатний горіх — за смаком
- панірувальні сухарі
- оливкова олія
Спосіб приготування:
Рис промийте та відваріть майже до готовності. Якщо з вечері у вас залишилася рисова каша, то вона для цього пудингу теж відмінно підійде. Складіть готову крупу в миску, додайте томатний соус, яйце, натертий на дрібній тертці твердий сир, мускатний горіх. Добре перемішайте масу до однорідності. Глибоку сковороду змажте маслом, посипте панірувальними сухарями. Половину рисової суміші розрівняйте по дну сковороди, сформувавши досить високі бортики.
Сир моцарела натріть на крупній тертці, викладіть поверх рису. Зверху викладіть залишився рис, розрівняйте по всій поверхні, щоб цей шар повністю закрив начинку. Акуратно утрамбуйте ложкою. Змастіть рисовий пудинг з сиром оливковою олією і посипте сухарями.
Готуйте на середньому вогні під кришкою 10 — 15 хвилин, потім переверніть пиріг і смажте ще хвилин 10. Вимкніть плиту, залиште пудинг остигати. Теплий рисовий пиріг перекладіть на блюдо, наріжте порційно і подавайте до столу.
Смачного!
На десерт рекомендуємо приготувати пиріг з маком і заварним кремом. Випічка не займе у вас багато часу, вийде смачною і незвичайною.