Шпинат здатний нормалізувати тиск і допомогти уникнути багатьох хвороб
Шпинат відомий своїми поживними і смаковими якостями. Він хороший для вживання, як у сирому вигляді, так і термічно обробленим. Свіжий шпинат легко заготовлювати на зиму, піддаючи його заморожуванню. У такому вигляді він зберігає всі свої поживні речовини і цілющі якості. А за цілющими властивостями шпинат можна назвати справжньою зеленою аптекою, ділиться інформацією видання profile.
Дуже важлива властивість шпинату — зміцнення імунітету. Завдяки високому вмісту в листі шпинату магнію, бета-каротину і вітаміну Е він є безцінним стимулятором імунної системи організму.
Він також дуже хороший для зору. Ця рослина містить природні речовини, які знижують ризик розвитку катаракти та інших очних захворювань.
Шпинат також допомагає доставити в клітини організму поживні речовини, що сприяє їхньому оновленню. Особливо добре це для забезпечення змащення суглобів, що дозволяє охороняти їх від зношування.
Крім того, в цій рослині зовсім невисокий вміст вуглеводів. Зате в ньому багато клітковини, яка покращує процес травлення. При цьому регулярне вживання шпинату допомагає "прибрати" зайву вагу.
Є у цієї рослини і ще одна безцінна якість, особливо важлива для тих людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Вона містить корисні нітрати, які здатні привести тиск в норму. Тому для поліпшення роботи серця шпинат просто незамінний.
При цьому медики попереджають, що при всій своїй корисності шпинат може бути і небезпечним. Зокрема, зловживати ним не рекомендують людям, які мають захворювання нирок, а також тим, хто приймає препарати, що розріджують кров.