Токсичний для здоров’я посуд: фахівці розповіли, в чому краще готувати їжу
Фахівці розповіли, який посуд найбезпечніший для здоров'я людини. Проблема у виборі каструль, сковорідок і сотейників для приготування їжі полягає в тому, що їх виробляють з різних видів матеріалів, велика частина з яких виділяють токсичні речовини.
Чавун. Казани і сковорідки з чавуну вважаються найбезпечнішими для приготування їжі. Цей матеріал не виділяє ніяких токсичних речовин, правда, зберігати їжу в цьому посуді не можна через швидке псування. Блюдо слід перекласти в іншу ємність перед тим, як ставити в холодильник.
Нержавіюча сталь. Посуд з нержавіючої сталі виглядає ефектно, довговічний і майже безпечний для людини. Майже, тому що дешева сталь все-таки токсична. Купуйте тільки високоякісні набори каструль від визнаних виробників. Скло. Жароміцне скло підходить для приготування страв в духовці, мікрохвильовій печі або на плиті. Токсичності матеріалів можна не побоюватися, оскільки скло вважається одним з найбільш екологічно чистих матеріалів. Єдиний мінус такого посуду — його крихкість.
Емальований і тефлоновий посуд. Якщо купувати каструлі і миски хорошої якості, то побоюватися за своє здоров'я не доведеться. Однак, якщо на емалі з'являться подряпини і відколи, каструлю слід негайно викинути. Те ж саме стосується і тефлону. При найменших пошкодженнях посуд стає джерелом небезпечних отрут.
Якщо безпечний посуд у вас вже є, то обов'язково приготуйте в ньому смачний червоний борщ за рецептом знаменитого шеф-кухаря.