ПолiтДумка

Як обрати вівсянку на сніданок: дієтолог розповіла про три різновиди круп

03 августа
21:00 2020

Вівсянку багато хто звик їсти на сніданок, і без цієї крупи просто не уявляє початок свого дня. Ця каша дійсно дуже корисна і насичує організм енергією. Після ранкового пробудження з'їсти тарілочку вівсянки з фруктами, шоколадом і горіхами — це неймовірна насолода, яка до того ж доступна кожному. Важливо знати, як правильно обрати корисну вівсянку, і чим різні види круп відрізняються між собою.

Вівсянка корисна людям з гострими захворюваннями травних органів, тому що каша огортає шлунок, надає заспокійливий ефект і позбавляє організм від токсинів. Ця крупа знижує рівень глюкози і холестерину в крові. До того ж, вівсяна каша насичує організм цілим комплексом мінералів, що підтримує опорно-руховий апарат. Завдяки цим властивостям вівсянка дуже корисна дітям, щоб їх кістки і м'язова тканина росли і зміцнювалися.

Існує три різновиди вівсяної крупи, які можна знайти у вільному доступі на прилавках. Розповімо про кожен з них.

Перший вид — це незбиране зерно, яке потрібно довго розварювати. Саме така вівсянка вважається найкориснішою, тому що поживних речовин і клітковини в ній велика кількість. Готується цілісна вівсянка не менше 30 хвилин. Однак, варто іноді витратити трохи більше часу, щоб принести організму користь.

Як обрати вівсянку на сніданок: дієтолог розповіла про три різновиди круп

Другий вид — це пластівці з цільного зерна. Вівсяну крупу проганяють під промисловим пресом і виробляють м'які пластівці, які зберігають в собі корисні вітаміни і мінерали. Варити пластівці можна 15 хвилин, а можна просто заварити окропом. Це вже справа смаку.

Третій вид — це пропарені пластівці. Їх часто використовують для приготування швидкого сніданку. Досить залити таку вівсянку окропом або гарячим молоком, і сніданок готовий. Пластівці менш жорсткі за структурою, ніж цільне зерно, так як під час виробництва їх добре пропарюють.

Дієтологи радять не боятися і змішувати відразу три види вівсянки. Так пропарені пластівці утворюють обволікаючу основу, звичайні пластівці і зерно створять структуру і наситять організм максимальною кількістю клітковини.

Раніше повідомлялося, що буде з організмом, якщо їсти вівсянку кожен день, і кому цього робити категорично не можна.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Незабаром Google Messages отримає нову функцію

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!