Дієтолог назвала найкорисніші страви з яєць
Фахівець закликає не відмовлятися від жовтків. У них є лецитин, який корисний для зору.
Щоб отримати максимальну користь з яєць, потрібно вживати обидві частини — і жовток, і білок. Таку пораду надала лікар-дієтолог, гастроентеролог, кулінарний блогер Нурія Діанова. Вона зазначила, що яйця за складом є джерелом корисних для людини речовин.
«Це найкращий білок у рейтингу білків, він ідеально легко засвоюється і в нього ідеальний амінокислотний склад, навіть краще за м’ясо. У жовтку є і лецитин, який впливає на зір, і вітамін А в ідеальній формі, і безліч мікроелементів» .
Вона побудувала страви з яєць залежно від того, яке легше засвоюється. Градація така: омлет, яйце пашот (зварене без шкаралупи), яйце бенедикт (бутерброд з яйцем пашот та різними добавками), відварене яйце, глазуня, а наприкінці — сире яйце.
При приготуванні омлету Нурія Діанова рекомендує використовувати одне ціле яйце і обов’язково кілька білків залежно від ваги людини.
«Одного жовтка більш ніж достатньо. Такий омлет можна їсти через день, тобто три-чотири рази на тиждень. Я проти чисто білкових омлетів, жовтки теж потрібні. Але вони (білкові омлети. — Прим. Лайфа ) добре підійдуть, якщо в людини загострення панкреатиту чи є проблеми з жовчною бульбашкою та жири суворо контролюються», — зазначила Нурія Діанова.
Источник: storinka.com.ua