ПолiтДумка

Дієтолог назвала найкорисніші страви з яєць

30 октября
20:34 2022

Фахівець закликає не відмовлятися від жовтків. У них є лецитин, який корисний для зору.

Щоб отримати максимальну користь з яєць, потрібно вживати обидві частини — і жовток, і білок. Таку пораду надала лікар-дієтолог, гастроентеролог, кулінарний блогер Нурія Діанова. Вона зазначила, що яйця за складом є джерелом корисних для людини речовин.

«Це найкращий білок у рейтингу білків, він ідеально легко засвоюється і в нього ідеальний амінокислотний склад, навіть краще за м’ясо. У жовтку є і лецитин, який впливає на зір, і вітамін А в ідеальній формі, і безліч мікроелементів» .

Вона побудувала страви з яєць залежно від того, яке легше засвоюється. Градація така: омлет, яйце пашот (зварене без шкаралупи), яйце бенедикт (бутерброд з яйцем пашот та різними добавками), відварене яйце, глазуня, а наприкінці — сире яйце.

При приготуванні омлету Нурія Діанова рекомендує використовувати одне ціле яйце і обов’язково кілька білків залежно від ваги людини.

«Одного жовтка більш ніж достатньо. Такий омлет можна їсти через день, тобто три-чотири рази на тиждень. Я проти чисто білкових омлетів, жовтки теж потрібні. Але вони  (білкові омлети. —  Прим. Лайфа )  добре підійдуть, якщо в людини загострення панкреатиту чи є проблеми з жовчною бульбашкою та жири суворо контролюються», — зазначила Нурія Діанова.

Источник: storinka.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Зеленський закликав лідерів Євросоюзу знайти механізм, що не дасть блокувати узгоджені рішення

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!