Дієтолог назвала найкорисніший спосіб їсти яйця
ПРАВИЛЬНО ЇСТИ В ЯЙЦЯХ І БІЛОК, І ЖОВТОК
Індійський дієтолог Нмамі Агарвал назвала спосіб їсти яйця так, щоб вони приносили максимальну користь для здоров’я.
За словами Агарвал, вживання яєчного білка та жовтка разом забезпечує правильний баланс білків, жирів та калорій. При цьому більшість поживних речовин зосереджені у жовтку. Вона додала, що правильно смажити яйця так, щоб жовток зберігав свою форму і залишався зверху на білку.
Дієтолог вважає, що яйця допомагають підвищити рівень «хорошого» холестерину або ліпопротеїнів високої густини. Їхня висока концентрація знижує ризик розвитку атеросклерозу, інсульту та серцево-судинних захворювань. Яйця також корисні зору, оскільки містять вітамін А.
Дефіцит цього вітаміну — найпоширеніша причина сліпоти у дітей у країнах, що розвиваються, пояснює Агарвал. Щоденне вживання яєць підвищує вміст зеаксантину та лютеїну в крові, що знижує ризик розвитку макулярної дегенерації та катаракти.
«В одному яйці міститься 125,5 міліграма холіну, що становить близько однієї четвертої від денної потреби. Холін корисний для здоров’я серця та мозку. Він допомагає регулювати пам’ять та настрій», – зазначила дієтолог.
Яйця корисні і для тих, хто хоче схуднути. Продукт містить багато білка, який допомагає довше залишатися ситим.
Источник: storinka.com.ua