Дієтолог назвала рецепт ідеальної гречаної каші
Гречана каша вважається однією з найпростіших у приготуванні страв. Але іноді для користі справи рецепт варто ускладнити.
Найпростіший варіант приготування гречаної каші знає, мабуть, і дитина. Засипаємо крупу у воду та варимо на повільному вогні.
Однак, у цьому випадку, як розповіла в інтерв’ю радіо Sputnik дієтолог Ганна Білоусова , можуть губитися корисні властивості продукту.
Для того, щоб гречка справді виявилася не лише смачною, а й корисною, фахівець запропонувала інший сценарій приготування каші.
Спочатку підсмажуємо на сухій сковорідці до гречаного запаху. Потім висипаємо в каструлю та варимо на дуже маленькому вогні.
Після википання практично всієї води в кашу кладеться масло, оскільки поєднання гречки з жирами корисне саме собою.
Ну, а пізніше, згідно з старими бабусиними рецептами, беремо рушник, накриваємо каструлю, ставимо під подушку, де вона й доходить.
До речі, щоб гречка краще засвоювалася організмом, можна додавати в кашу болгарський перець, помідори і апельсиновий сік. «Ось тоді вийде так, як треба», — резюмує експерт.
Источник: womanlife.kyiv.ua