ПолiтДумка

Дієтолог розповіла, які залишки їжі можуть бути небезпечними для здоров’я

05 марта
22:58 2023

Коли потрібно швидко і легко перекусити, залишки вчорашньої вечері приходять на допомогу. Однак лікарі попереджають, що деяка їжа може поставити здоров’я під загрозу. Експерти попереджають, що їжа, яка довгий час стояла поза холодильником небезпечна для вживання.

“Прибирайте їжу в холодильник відразу, як вона охолоне. В ідеалі не повинно пройти двох годин”, – розповідає Кетрін Зерацкі, дієтолог в клініці Мейо.

Для прискорення процесу вона рекомендує перекладати їжу з каструль і сковорідок в неглибокі контейнери для їх більш швидкого охолодження.

Експерти попереджають, що неправильний температурний режим призводить до швидкого розмноження бактерій в продуктах, в результаті вони можуть виділяти токсини. Це актуально не тільки для м’яса, але і для макаронів або каші.

За даними Міністерства сільського господарства США, це означає, що будь-які страви, які простояли дві і більше години при кімнатній температурі, доведеться викинути. А з поїздками на шашлики все ще складніше. Продукти, які були приготовлені з використанням високих температур, потрібно прибрати в холодильник протягом години.

Источник: medicalanswers.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Итальянцы ожидают, что Довбика поберегут в матче с Албанией

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!