Дієтологи з’ясували, що прийом їжі у певний час збільшує ризик інсульту
Інсульт – небезпечний для життя людини стан, що виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Зменшити ризики інсульту може правильний спосіб життя, відмова від шкідливих звичок та низка інших факторів.
Вчені досліджували зв’язок між часом прийому їжі та виникненням інсульту. Як виявилося, їжа в певні періоди може бути небезпечною для здоров’я та підвищувати ризик інсульту.
Неправильний спосіб життя та нерегулярне харчування можуть суттєво збільшити ризик геморагічного інсульту. Такого висновку дійшли медики та вчені, які спостерігали за групою добровольців.
Примітно, що дослідження не стосувалося саме інсульту. Вчені вивчали зв’язки між часом вечері та ризиками смертності низки судинних хвороб та хвороб серця. Але в результаті виявилося, що зв’язку між часом їди та ризиком ішемічної хвороби або серцево-судинних захворювань практично немає. Однак вони виявили цей зв’язок із ризиком виникнення інсульту.
Декілька десятків тисяч учасників експерименту поділили на три групи. Перша група (так звана «група ранньої вечері») приймала пишу до 20 години вечора, другою була «група нерегулярної вечері» (різний час їди) і «група пізньої вечері» (після 8 вечора).
Вивчивши їх результати, вчені виявили, що нерегулярний час вечері, порівняно з вечерею до 20:00, істотно збільшує ризик смерті від інсульту.
Источник: glamour.kyiv.ua