Для чого професійні кухарі рекомендують використовувати монету 50 копійок під час варіння спагеті: корисний лайфхак
Паста, заслужено популярне італійське блюдо, займає особливе місце у раціоні багатьох українців. Особливо ми любимо спагеті за їхню простоту та швидкість приготування на вечерю. З пастою гармонійно поєднуються різні соуси, але часто під час готування люди плутаються, визначаючи правильну кількість макаронів для приготування.
Іноді виходить або забагато, або замало, що стає проблемою, оскільки паста вариться одноразово, і щоб харчувати всю родину, залишаються або неварені макарони, або замало. Один із шляхів вирішення цієї проблеми – готувати завжди більше соусу та перед їжею доварювати макарони розповіли на Ukr.Media.
Проте існує цікавий лайфхак, який допоможе швидко і легко визначити правильну порцію сухої пасти для однієї особи. Для цього підходить будь-яка монета з діаметром 20,8 мм, як, наприклад, українська монета в 50 копійок.
Професійні кулінари стверджують, що стандартна порція сухої пасти, розрахована на одного їдця, повинна повністю заповнити простір монетки. Вага такої кількості спагеті становить близько 80 г у сухому вигляді. Це так звана «золота» порція, яка наситить людину, але не спричинить переїдання.
Источник: news.uaportal.com