Домашній майонез без яєць: готується на молоці
Густий, ніжний та головне – корисний майонез можна приготувати в домашніх умовах. Традиційно його готують з сирих чи варених яєць, на молоці, з гірчицею, олією та навіть авокадо. Процес приготування займає всього декілька хвилин.
Фудблогерка Ольга з ніком podomashnemutut на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом домашнього майонезу на молоці.
Інгредієнти:
- молоко – 100 мл
- соняшникова олія – 200мл
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- гірчиця гостра – 1 ч. л.
- лимонний сік – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
1. У чаші блендера змішати олію та молоко. Збивати погружним блендером впродовж 5 хвилин. Маса повинна стати густою.
2. До отриманої маси додати сіль, цукор, гірчицю та лимонний сік. Збивати ще 3-4 хвилини.
3. Готовий майонез перекласти у контейнер та зберігати в холодильнику.
Источник: food.obozrevatel.com