Ендокринолог розповів про несподівану небезпеку гречки для здоров’я деяких громадян
Цей продукт часто включається до раціону здорового харчування.
Однак, щодо корисності гречки далеко не все так однозначно. Як розповіла дієтолог-ендокринолог Олена Щетиніна, гречка є провідником великої кількості складних вуглеводів, що підвищує рівень цукру в крові.
Тому тим людям, які мають проблеми з цукром, повинні якщо і не утримувати від споживання цього продукту, то, як мінімум, їм не зловживати.
Триста грамів на день є у такій ситуації максимально дозволеною нормою. Та й то за певних недуг не варто робити це щодня.
Хоча зовсім виключати гречку з меню дієтологи не рекомендують, оскільки цей продукт вважається відмінним джерелом енергії і надовго надає почуття ситості.
Источник: medicalanswers.com.ua