фахівці розповіли, чому не можна снідати бананами
Банани на сніданок звикли їсти безліч людей: він ситний, солодкий та смачний, ним можна перекушувати як окремо, так і додавати до йогуртів, пластівців або мюслі. Однак не все з цим фруктом так просто: починати з нього день — не надто гарна ідея.
Чому банани краще не їсти на сніданок?
Банан — дійсно дуже корисний продукт, який може похвалитися високим вмістом калію, вітамінів В6 та С й клітковини. Однак водночас до його складу входить велика кількість вуглеводів, серед яких цукор, хоча й природний. Попри те, що він забезпечує організм швидким припливом енергії, у крові так же швидко підвищується рівень цукру. Люди з діабетом 2 типу можуть заробити собі ранковий збій.
Крім того, вуглеводні сніданки посилюють почуття голоду, через яке ви можете переїдати й частіше перекушувати. Своєю чергою, згодом число на вагах може збільшитися.
Як краще вживати банани
Використовувати цей фрукт як окремий сніданок не рекомендується, однак перед перший прийомом їжі — можна. Один банан до сніданку забезпечить вас почуттям ситості та сприятиме кращому травленню завдяки клітковині, яка міститься в бананах. Для цього гарно підійдуть недозрілі зелені банани: вони мають у складі особливу клітковину, яку називають стійким крохмалем.
Источник: meta.ua