Готуємо косовицю: рецепт стародавньої української страви
В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є косовиця — це смачний та та корисний салат з буряком та горіхами.
Рецепт косовиці: інгредієнти
- 2 середні буряки
- 1 склянка горіхів (можна використовувати горіхи будь-якого сорту)
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль та перець – за смаком
Спосіб приготування косовиці:
- Намочіть горіхи в холодній воді на кілька годин або на ніч.
- Після того, як горіхи належним чином замочені, обсушіть їх і подрібніть у блендері або кавомолці до стану крихти.
- Почистіть буряки, наріжте їх на кубики та покладіть у велику миску.
- Додайте горіхову крихту, цукор, оцет, рослинну олію, сіль та перець до буряків.
- Все добре перемішайте.
- Покладіть косовицю на тарілку і притрусіть зверху зеленню.
Свято Трійці, як і Великдень, також завжди припадає на неділю. У наших пращурів було заведено завжди пекти на свято коровай, який символізує достаток та щастя. Випічкою пригощали рідних, друзів та навіть просто перехожих.
Источник: meta.ua