Із сомом та помідоровим морсом: рецепт смачного борщу
07 декабря
08:37
2022
Рецепт незвичного борщу географічно приналежний до Каховки, що на Херсонщині, а віком сягає ста років. Там таку страву готують протягом 3-4 днів.
Що треба знати?
- Залишати дозрівати морс з помідорами треба у посудині під рушником, а останній щодня змінювати;
- Голову риби викидати не треба, з нею — краще;
- Помідоровий морс можна використовувати під час приготування інших страв. Зберігайте його в холодильику;
- Квасолю треба відварити заздалегідь.
Для борщу з рибою вам знадобляться:
- Сом — 1 кг.
- Квасоля — 50 г.
- Корінь петрушки — 80 г.
- Буряк — 80 г.
- Цибуля — 80 г.
- Картопля — 200 г.
- Морква — 100 г.
- Капуста — 150 г.
- Помідори — 80 г.
- Рослинна олія — 20 г.
- Кріп — 30 г.
- Сіль — чайна ложка.
- Сушений червоний гострий перець — дрібка.
- Окремо кілограм помідорів та 50 г солі для морсу.
Порядок дій
- Поріжте помідори на чотири частини. Посоліть, добре перемішайте, накрийте рушником та залиште на три-чотири дні.
- Обсмажте рибу та запечіть.
- До заздалегідь звареної квасолі додайте буряк, нарізаний соломкою. Чекайте, поки не втратить колір.
- Додайте цілу картоплю.
- Цибулю разом з морквою та коренем петрушки окремо протушкуйте.
- Очистіть свіжий помідор до шкірки та додайте до зажарки разом з 150 г морсу.
- Коли картопля буде майже готова, додайте м’ясо та голову риби. Трохи пізніше — зажарку й нарізану капусту.
- Коли картопля повністю приготується, потовчіть її, додайте сіль з перцем. Почекайте 20 хвилин.
- Подавайте з гострим перцем.
Источник: meta.ua