кому не можна їсти мед
Медики заявили, що мед може бути корисним лише, якщо його споживати небагато та не класти у гарячий чай. Температура молока чи іншого напою повинна бути не більше 60 градусів, бо при нагріванні продукт втрачає корисні ферменти і вітаміни. Окрім цього, в ньому можуть формуватися небажані для організму сполуки.
Незважаючи на те, що цей натуральний продукт несе користь для здоров’я, він ще може приховувати небезпеку для певної категорії людей.
Варто пам’ятати, що мед має дуже високий глікемічний індекс (ГІ) і високу калорійність — 304 ккал (в одній столовій ложці — 30 грамів меду, тобто 90 калорій).
Кому не можна їсти мед
- Не варто давати мед дітям до трьох років, оскільки може виникнути алергія, бо продукт для організму малих діток дуже «важкий».
- Утриматися від меду або зменшити його вживання варто людям, які мають проблеми з печінкою, підвищений тиск, гіпертонію, ожиріння.
- Якщо скаржитесь на роботу підшлункової залози, то вживання більше трьох столових ложок в день може стати причиною ще більших збоїв.
Источник: meta.ua