Лікар назвала найбезпечніші олії для смаження
Їжу найкраще готувати на кокосовій, гірчичній, оливковій олії холодного віджиму, а також на топленій олії гхи. За словами кандидата медичних наук Ірини Юзуп, вони є найбезпечнішими для смаження
Фахівець зазначила, що при жаренні потрібно дотримуватися кількох основних правил. Насамперед, олію не можна нагрівати кілька разів: від цього вона втрачає корисні властивості. При виборі олії для смаження звертайте увагу на точку димлення – температуру, при якій олія горить і стає токсичною. Зазвичай, це відбувається при нагріванні від 100 до 140°C.
«Інші нерафіновані олії слід використовувати тільки в первозданному вигляді без нагрівання. Наприклад, лляну або конопляну додавати в салати, а гарбузову або олію кедрового горіха — у готові каші», — сказала лікар.
Источник: ua-novosti.info