ПолiтДумка

Лікар назвала найбезпечніші олії для смаження

16 декабря
22:53 2022

Їжу найкраще готувати на кокосовій, гірчичній, оливковій олії холодного віджиму, а також на топленій олії гхи. За словами кандидата медичних наук Ірини Юзуп, вони є найбезпечнішими для смаження

Фахівець зазначила, що при жаренні потрібно дотримуватися кількох основних правил. Насамперед, олію не можна нагрівати кілька разів: від цього вона втрачає корисні властивості. При виборі олії для смаження звертайте увагу на точку димлення – температуру, при якій олія горить і стає токсичною. Зазвичай, це відбувається при нагріванні від 100 до 140°C.

«Інші нерафіновані олії слід використовувати тільки в первозданному вигляді без нагрівання. Наприклад, лляну або конопляну додавати в салати, а гарбузову або олію кедрового горіха — у готові каші», — сказала лікар.

Источник: ua-novosti.info


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Україна очікує, що учасники Саміту миру складуть план дій щодо трьох пунктів — Зеленський

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!