Лікар назвала найнебезпечніше поєднання їжі та алкоголю
Вживання алкоголю та жирної їжі під час застілля негативно відбивається на стані організму. При цьому найшкідливіше поєднання — це шипучі алкогольні напої з великою кількістю жирної, вуглеводної та солоної їжі.
«Якщо говорити про найжахливіші поєднання алкогольних напоїв і їжі, то я б відніс до них газовані алкогольні напої (шампанське, пиво) у поєднанні з великою кількістю жирної, вуглеводної та солоної їжі».
За словами лікаря, надлишкове надходження жирів, білків, вуглеводів, алкоголю та вуглекислоти в організм може призвести до підвищення кишкового тиску, внаслідок чого може статися найнебезпечніший стан, який називається «гострий панкреатит» або «панкреонекроз». У цьому стані ферменти активуються над просвіті кишечника, саме всередині підшлункової залози. Летальні випадки від панкреонекрозу завжди «жахливо високі», наголосила Тихомирова.
Вона зазначила, що зазвичай за святковим столом люди їдять та випивають набагато більше норми, тому будь-яке поєднання великої кількості їжі та алкогольних напоїв веде до тяжкого почуття похмілля вранці. Після вживання великої кількості алкоголю лімфатична система зазнає перевантаження, кров згущується, через що зростає ризик тромбозу.
Источник: storinka.com.ua