Лікар назвав найшкідливіший продукт для серця на нашому столі
Додаткова небезпека такої їжі ще й у тому, що вживаємо її практично щодня.
Головним гастрономічним ворогом серцево-судинної системи людини лікар-гастроентеролог Марат Зіннатуллін назвав трансжири.
Улюблена багатьма з нас випічка у вигляді пирогів, булочок, печива та тістечок, за словами фахівця, підвищує ризик інфаркту, інсульту та розвитку цукрового діабету на сорок відсотків.
Крім того, лікар порадив людям заради здоров’я серця відмовитися чи мінімізувати вживання фастфуду, обсмажених продуктів на кшталт чіпсів та картоплі фрі, а також бути обережними при виборі заморожених продуктів та напівфабрикатів.
У більшості з них містяться речовини, які зберігають продукт протягом тривалого часу, але одночасно дуже серйозно навантажує серце.
Источник: medicalanswers.com.ua