Лікар розповіла про шкоду гречки для деяких людей
Ендокринолог та дієтолог Тетяна Бочарова розповіла у яких випадках може бути небезпечно вживати гречану кашу.
Вона нагадала, що гречка є гіпоалергенним продуктом, що входить до складу лікувальних столів, створених для лікування та профілактики, у тому числі захворювань ШКТ.
«Індивідуальна нестерпність гречки – велика рідкість. Проблеми виникають лише, якщо з’їсти дуже багато гречаної каші: клітковина, що міститься в гречці, може призвести до здуття та газоутворення», — цитує Бочарову.
За її словами, у разі проблем із кишечником гречку не слід поєднувати з жирними продуктами, зокрема, м’ясними напівфабрикатами, жирною рибою. Наслідками в даному випадку буде бродіння, а також відчуття тяжкості у животі, попередила лікарка.
Источник: ua-novosti.info