ПолiтДумка

Лікарі розповіли, кому не можна їсти мед

15 сентября
11:40 2022

Про те, у яких випадках треба виключити такий продукт зі свого раціону і коли може стати причиною кишкового захворювання чи збоїв у роботі серця, розповіла лікарка.

У розпал сезону, коли бджолярі качають мед і продають його на ярмарках, люди активно запасаються цим продуктом. Адже він підходить практично для будь-яких випадків життя — використовується і в кулінарії, і в народній медицині, і в косметології (на основі роблять маски, наприклад).

— Мед — це густий солодкий продукт, який виробляється медоносними бджолами з нектару квітучих рослин. У його складі багато різних компонентів. Так, у ньому цукор, суміш амінокислот, багатство вітамінів та мінералів. Є в продукті залізо, цинк та антиоксиданти. Найчастіше мед використовують як натуральний підсолоджувач, наприклад замість рафінованого цукру. Також мед широко застосовують під час сезонних вірусних інфекцій як протизапальний засіб, природний антибіотик та продукт для очищення організму.

Користь меду незаперечна. Проте бувають ситуації, коли їсти його не потрібно. Так, наприклад, не рекомендується давати мед дітям віком менше року. Причому навіть у невеликих кількостях. Пов’язано це з тим, що вони продукт може викликати рідкісне, але дуже серйозне шлунково-кишкове захворювання під назвою «дитячий ботулізм». Воно проявляється і натомість впливу певного виду нектару. Бактерії можуть розростатися та розмножуватися в кишечнику малюка, виробляючи небезпечний токсин.

Источник: storinka.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Китайські вчені створили робота-комаху, що бігає швидше за таргана

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!