ПолiтДумка

Медики назвали п’ять видів найкорисніших горіхів

17 ноября
21:50 2022

Горіхи є невід’ємною частиною раціону при здоровому харчуванні, тому що збагачують організм вітамінами, антиоксидантами та іншими корисними речовинами. Лікар-дієтолог Марія Вороненко розповіла про п’ять видів горіхів, вживання яких принесе користь здоров’ю.

Фахівець рекомендує періодично додавати до раціону волоських горіхів, тому що він лідер за вмістом жирів. У цьому продукті в 50 разів більше вітамінів, ніж у цитрусових та у чорній смородині. Також він містить клітковину, сіль заліза та кобальт. Регулярне вживання волоського горіха дуже корисне для роботи мозку та серцево-судинної системи.

Ще дієтолог радить вживати фундук, тому що в ньому міститься до 80% жирів, а за своїм складом він схожий на оливкову олію.

Не менш корисним вважається мигдаль, тому що багатий на фосфор, цинк, мідь, залізо, кальцій та магній.

Також додавайте в меню фісташки, які знижують «шкідливий» холестерин, дарують бадьорість та позбавляють втоми.

І не забувайте про арахіс, за допомогою якого організм збагачується фолієвою кислотою, необхідною для нервової системи та нормальної роботи серця.

Источник: zdorovia.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Трамп назвав своїм пріоритетом вирішення «української кризи» — ЗМІ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!