Названий продукт, який є незамінним для здоров’я кишечника
Харчові волокна, що містяться в насінні льону, очищають кишечник людини подібно до щітки.
Дешевий супер-фуд
Льняне насіння — один з найдешевших і при цьому корисних рослинних продуктів. Дієтологи рекомендують приймати їх щодня тим, кому необхідно заповнити дефіцит Омега-3 кислот.
Невелика жменя лляного насіння покращить стан шкіри, допоможе відростити блискучі локони та заощадити на нарощуванні нігтів. І все це завдяки вітамінам F, А і Е. Додає краси любителям насіння і селен, що входить до їх складу. Завдяки цим компонентам лляне насіння знайшли застосування у безлічі косметичних рецептів.
Про ще одну корисну властивість насіння льону розповіла дієтолог Світлана Фус.
Чому насіння льону треба їсти людям із проблемами ШКТ?
— У лляному насінні багато корисного. Насамперед це джерело харчових волокон, які як щітка очищають кишечник, стимулюють його перистальтику та створюють відчуття ситості, — зазначила дієтолог Фус.
Крім цього, за словами фахівця, насіння льону допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові. У зв’язку з цим їх рекомендують їсти в чистому вигляді або додавати до різних страв людям, які мають діагноз атеросклероз.
Навіщо насіння льону треба їсти жінкам?
Для жіночого організму насіння льону неймовірно корисне. Особливо у період менопаузи. Фітоестрогени — фенольні сполуки з антиоксидантною активністю, що входять до складу насіння, захищають організм від новоутворень у молочній залозі та матці, а також допомагають полегшити прояви клімаксу та дискомфорту, пов’язаного з менопаузою.
Для досягнення лікувального ефекту дієтолог рекомендує щодня з’їдати 1-2 столові ложки насіння (10-200 грамів).
Источник: medicalanswers.com.ua